Jadłospis

21.10.2019 - 25.10.2019

DATA ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

21.10.2019

poniedzialek

Owsianka na mleku 20g. Pieczywo mieszane 40g. Masło 10g. Alemette 20g. Herbata z cytryną 150g. II śniadanie gruszka 50g.

 

 

Gulasz z indyka w sosie pieczeniowym 160g. Ziemniaki 100g. Surówka z kiszonej kapusty z oliwą z oliwek 60g. Kompot 150g.

Dyniowa z groszkiem ptysiowym 250g. Pieczywo 20g.

22.10.2019

wtorek

Pieczywo mieszane 40g. Masło 10g. Pasztet 20g. Herbata rumiankowa 150g. II śniadanie koktajl bananowo - truskawkowy (wyrób własny )

Kotlet mielony w sosie własnym 160g. Kasza jęczmienna 100g. Buraczki zasmażane 60g. Kompot 150g.

Kapuśniak z ziemniakami 250g. Pieczywo 20g.

23.10.2019

środa

Rogalik maślany 40g. Masło 10g. Dżem 20g. Herbata 150g. Kakao 150g. II śniadanie  chrupki kukurydziane , bobo-frut

Rolada mięsno-szpinakowa w sosie pomidorowym 160g. Ziemniaki 100g. Kompot 150g.

Krupnik jęczmienny z ziemniakami 250g. Pieczywo 20g.

24.10.2019

czwartek

Parówki cielęce na ciepło 40g. Pieczywo mieszane 40g. Masło 10g. Herbata 150g. II śniadanie banan

Makaron zapiekany z twarogiem i sosem śmietankowym 200g. Kompot 150g.

Ogórkowa z ziemniakami zabielana śmietanką 250g. Pieczywo 20g.

25.10.2019

piątek

Płatki ryżowe na mleku 250g. Pieczywo mieszane 40g. Masło 10g. Szynka 20g. Herbata miętowa 20g. II śniadanie jabłko 50g.

Paluszki ziemniaczane w sosie pomidorowo- koperkowym 200g. Surówka warzywna 60g. Kompot 150g.

Barszcz czerwony z ziemniakami zabielany śmietanką 250g. Pieczywo 20g.